- שלושה מועדים למופע זה
די.ג'אז
את עמדת הדי.ג'יי שלנו יאיישו גדולי המוחות המוזיקליים בסביבה אשר יבחרו תקליטים וישזרו לתוכה סיפורים. ביום רביעי ינגן ירון אוזנה - נגן טרומבון ותקליטאי (מתקלט ומוכר תקליטים). ניגן עם האורקסטרה של אבי לייבוביץ', התפוחים, יהודית רביץ, בלקן ביט בוקס ועוד רבים. מבקר ומארגן ירידי תקליטים, אוהב לפשפש בעיקר בתקליטי ג'אז, פאנק ומוסיקה שחורה. בחמישי יהיה על העמדה אסף ג'יימס בר-און - אמן רדיו, שמקריא ומאלתר טקסטים שלו ושל אמנים אחרים, בעזרת פטיפון ותקליטים ישנים. הקהל הוא חלק חשוב מההופעה, מאחר וג'יימס מפתח איתם דיאלוג על רקע המוזיקה הבוקעת מן הפטיפון. נסיים את הפסטיבל ביום שישי עם בארי דייויס על העמדה - כתב ומבקר תרבות ומוזיקה, בעיקר ג'אז, לג'רוזלם פוסט. מגיש תוכנית ג'אז ברדיו כל השלום. שימש כמנהל האמנותי של פסטיבל הג'אז בירושלים בשנת 2006. אוהב מוזיקה. אז כשתרצו לעשות הפסקה קצרה תוכלו לשבת עם כוס יין, להביט מבעד לחלונות הזכוכית על החורף הירושלמי ולשמוע את רעשי המחט השורטת ומלטפת את הויניל.
- 2.12 | 19:30אודיטוריום
ABRAXAS: The Book of Angels Vol. 19 (ארה"ב) *
אורח מיוחד: רביד כחלני שניר עזרא בלומנקרנץ, מהדמויות המרתקות והייחודיות בסצינת הג'אז של ניו יורק, הוזמן להעניק לספר השירים של ג'ון זורן את פרשנותו הייחודית, ששואבת בין השאר מהשורשים הספרדים שלו. הפרויקט שראה אור בלייבל "צדיק", וסייר ברחבי העולם, מגיע לראשונה לפסטיבל הג'אז בירושלים בהרכב של ארבעה נגנים מופלאים, שמעניקים לסגנון היהודי-רדיקלי של זורן גוון מרוקאי שבטי, קצבי ואינטנסיבי – כזה שגם אוהבי ג'אז וגם אוהבי רוק עשויים לרחף בו. שניר, על גימברי (כלי מיתר דמוי בס ממרוקו), אייל מעוז ואראם בז'אקיאן הוירטואוזים על הגיטרות וקני גרוכובסקי עם התיפוף הקדמוני שלו יוצרים "מוזיקה יהודית טקסית של המאה ה-21", וכמיטב המסורת של זורן, מכופפים את הגבולות של ז'אנרים והגדרות.
- 2.12 | 19:30
חמישיית אסף יוריה ויונתן וולצ'וק
חמישיית יוריה-וולצ'וק צמחה באופן אורגני מתוך סצינת הג'אז הישראלית, כשלמעשה, החיבור בין חבורת המוזיקאים המוכשרת הזו נוצר כבר בילדותם. הקשר החזק וארוך הטווח ביניהם אפשר להם להרחיק לכת, לחקור ולהמציא דרכים חדשות לנגן יחד, עד שהלך ותפס ההרכב עם הזמן מאפיינים "משפחתיים".
- 2.12 | 20:00
Edward Simon (ארה"ב)
הפסנתרן הבינלאומי במופע סולו. אורחים: יונתן אבישי ויובל כהן. אדוארד סיימון, הפסנתרן עטור הפרסים מונצואלה, נחשב לאחד הקולות הטובים והמוערכים בסצינת הג'אז העולמית, וחלק מדור מוזיקאים חדש ו"רב לשוני" שגדל ושאב ממוזיקה קלאסית, ג'אז ומוזיקה לטינית. השפה המוזיקלית של סיימון מצליחה לכופף גם מסורות מוזיקליות עיקשות ומתיכה אותם יחד לכדי שפה מוזיקלית ייחודית ואישית. האלבום הראשון של סיימון Beauty Within שיצא ב-1994, סימן את תחילת הדרך של שלישיית אדווארד סיימון, הטריו המצויין שהופיע על הבמות החשובות בעולם. מאז הוא ייסד הרכבים נוספים בהם רביעיית אדווארד סיימון ואנסמבל ונצואלה ואפינידד. במהלך יותר מעשרים שנות יצירה הקליט סיימון כמנהיג 13 אלבומים שזכו לביקורות נלהבות, כשפעמיים אלבומיו נכנסו לדירוג עשרת אלבומי הג'אז של השנה על פי הניו יורק טיימס. האלבום של
- שלושה מועדים למופע זה
Floating Players
מידי ערב כשתגיעו לפסטיבל נספר לכם מתי ואיפה, אבל לא נספר מי. מה שאנחנו כן מוכנים לספר זה שאמני הפסטיבל ינטשו לרגע את אזור הנוחות הבימתי לטובת הופעות קטנות וקסומות ברחבי המוזיאון. אם תתנו לסקרנות להוביל, אולי תזכו לשמוע אמן אהוב מנגן עבורכם סולו קרוב שיהדהד באקוסטיקה הטבעית של החדר, או אולי דואט ראשוני ומרגש בין אורח מחו"ל לאמן מקומי? איך שלא יהיה, כל המופעים יתבססו על אלתור טהור, ללא חזרות או הכנות, ויאפשרו רגעים מוזיקליים שלעולם לא ישובו.
- 2.12 | 20:30
אסיף צחר טריו Exhaust
Exhaust מפגש רדיקלי של שלושה מוזיקאים מקצוות שונים של המוזיקה בארץ - אסיף צחר, איגור קרוטוגולוב וחגי פרשטמן. המוזיקה של השלושה מאגדת אלתור חופשי וג׳אז עם מטאל, פאנק ונויז אמביינטי, ומותחת את גבולות הז'אנר של שלישיית הסקסופון ג'ז. בהרכב ששיחרר להרכב שני אלבומים באאוריס מדיה, לוקח חלק אסיף צחר (סקסופון טנור ומבירא), מראשוני נגני הג׳אז החופשי בארץ. בעשרים השנים האחרונות הופיע והקליט צחר עם מיטב הנגנים בסגנון דוגמת וייליאם פרקר, ראשיד אלי, חמיד דריק ועוד. אל צחר מצטרף איגור קרוטוגולוב (בס חשמלי), מהיוצרים היחודיים בסצינה האלטרנטיבית בארץ, שמוכר מהרכביו קרוזנשטרן ופורוחוד ותזמורת הצעצועים. הצלע השלישית בטריו, המתופף המבוקש חגי פרשטמן, עובד עם נבחרת מגוונת של אמנים בהם אסף אבידן, ריף כהן ואבישי כהן.
- שני מועדים למופע זה
One Man Tribe: בן אילון
בן אילון במופע יחיד על מערכת תופים אפריקאית הסגנון החדשני והאישי שפיתח בן אילון מאפשר לו לנגן על עשרה תופים וכלי הקשה שונים בו זמנית, תוך שהוא יוצר תחושה של שבט מתופפים שלם. אילון, על המערכת הייחודית שהרכיב ממגוון התופים המסורתיים של מערב אפריקה, יגיש את עיבודיו המקוריים לשירים, מקצבים וקומפוזיציות מסורתיות מהיבשת השחורה
- שני מועדים למופע זה
Munir Hossn (ברזיל)
אפרו ג'אז ברזילאי וירטואוז הגיטרה והבאס החשמלי מוניר חוסן מגלם בתוכו צומת של תרבויות שמתיך בין שורשיו הלבנוניים, עיר הולדתו הברזילאית פראנה בעלת הריכוז האינדיאני הגבוה, סלבדור בירת התרבות האפרו ברזילאית, ולבסוף העולם כולו. הוא יגיע לראשונה לישראל עם הופעה שמלווה את אלבומו החדש "Made in Nordeste" שמוקדש לסאונד של צפון מזרח בברזיל - שם נפגשו לראשונה התרבויות הקולוניאליות עם הילידיות והאפריקאיות, ועוצבו קווי המתאר של התרבות הברזילאית. חוסן מגיש את השורשים הללו דרך הפריזמה של ג'אז עכשווי ונגינה ייחודית ווירטואוזית בהרכב של חמישה נגנים הכולל את לואיז גווארה (פסנתר), טור מואנס (תופים), ז'ו פראדה (אקורדיאון) וזו'אל הירצואלו (כלי הקשה).
- 2.12 | 21:45אודיטוריום
אולארצ'יק דג'יברי: תה בשניים
אלון אולארצ'יק ואלי דג'יברי בסטנדרטים אמריקאיים בעברית פרויקט חדש פרי שיתוף פעולה בין אלון אולארצ'יק, אחד המוסיקאים המוערכים והורסטיליים שפועלים בישראל, לאלי דג’יברי, מאמני הג’אז הבולטים והמשפיעים בזירה הבינלאומית והישראלית. "תה בשניים" הוא אלבום חדש שבונה את הגשר בין הסטנדרטים האמריקאיים האהובים לשפה העברית
- 2.12 | 22:00
טריו זיריאב
שלישיית זיריאב, שצמחה מתוך ההרכב המיתולוגי בוסתן אברהם, כוללת שלושה מהקולות הבולטים בישראל - תייסיר אליאס (עוד), נסים דקואר (כינור), וזוהר פרסקו (כלי הקשה). הטריו החלוצי החייה את היצירות של מלחינים דגולים דוגמת ריאד אל-סונבאטי, טנבורי ג'מיל ביי, ומוחמד אל-קסאבג'ית, ועל אף שאליאס, דקואר ופרסקו פעילים בארץ ובעולם בהרכבים שונים, נדיר למצוא הופעות של הטריו.
- 2.12 | 22:30
JOCA GROUP - ז'וקה גרופ
ארבעה מוסיקאים בהנהגת המקישן והזמר ז'וקה פרפיניאן מציגים הופעה שבה המוזיקה הברזילאית השורשית פוגשת השפעות שונות מהעולם. פרפיניאן וחבריו מערבבים בין סגנונות כמו סמבה, באיאו, אפושה, מאראקטו ובוסה-נובה עם צלילים ממערב אפריקה, מרוקו, ארה"ב וכמובן המזרח התיכון
- שני מועדים למופע זה
ג'אם- אפטר פסטיבל בצוללת הצהובה
אחרי שהתנהגנו יפה ובנימוס במוזיאון, מגיע הרגע שבו מותר לשחרר את העניבות לפתוח כפתור או שניים בחולצה, לחטוף כוס בירה ולהיכנס לויייייב. מ23:30 ועד אחרון הנגנים נמשיך את הפסטיבל במסיבת אילתור וניסוי כלים,כל ערב בקטע אחר; יחד עם חברנו הטובים מ"בית העמודים", אלו שהחזירו את הקוליות לג'אז ואת הג'אז לתל אביב ומספקים כבר כמה שנים טובות את מקום המפגש החם והמאורתי שהמוזיקאים כל כך זקוקים לו כדי ליצור, לנגן ולהמציא. בליל רביעי ניקח את ברזיל ואפריקה מהגלריות אל במת הג'אם ונערבב עם כל מה שרק אפשר. בליל חמישי נלך אחרי המינימליזם והאלקטרוניקה לג'אם שיתחיל בביטים דרך פסיכדליה, ויעבור במחוזות הג'אז וישאב פנימה ויזרוק החוצה ושוב, לתוך מערבולת מענגת של צלילים מכאן ומשם, עם המוזיקאים הישראלים והאורחים הבינלאומיים ויזמין את שאר המוזיקאים לקחת חלק, ויחד לייצר מפגש חד פעמי שיכול לקרות רק פעם אחת בנקודת הזמן הספציפית הזו.
- 3.12 | 16:00
סדנת אמן עם דייויד סנצ'ז
סדנת אמן עם דייויד סנצ'ז, הסקסופוניסט זוכה הגראמי, בה ידבר על עבודתו, על חייו ועל המוזיקה ידגים קטעים ויזמין את הסטודנטים והמשתתפים לקחת חלק פעיל בסדנה. הסדנה תתקיים באקדמיה הגבוהה למוזיקה ומחול חדר 221 משך הסדנה: שעה (16:00-17:00) מי שאינו סטודנט באקדמיה עליו להירשם מראש במייל: jerjazzfest@gmail.com
- שני מועדים למופע זה
Playground מגרש המשחקים של האנושות
עשרה מוזיקאים ורקדנים בשיטוט-ג'ם של מוזיקה ומחול במתחם "קיצור תולדות האנושות" פסטיבל הג'אז בירושלים מזמין אתכם לחוויה חד פעמית בהשתתפות עשרה רקדנים ומוזיקאים מובחרים שייקחו אתכם לשיטוט וג'ם נטול חוקים לאורך חדרי התערוכה "קיצור תולדות האנושות". Playground הוא אירוע המושתת על הכימיה והתקשורת הספונטנית שבין חמישה מוזיקאים וחמישה רקדנים
- 3.12 | 19:30אודיטוריום
Yonathan Avishai Trio (צרפת)
הפסנתרן הישראלי יונתן אבישי, שחי ופועל בצרפת, יוצר מוזיקה מינימליסטית וחדשנית בשילוב אלמנטים מסורתיים מקוריים. הוא מגיע לביקור מולדת עם הטריו שלו אחרי ששיחרר אלבום חדש בשם Modern Time, שזכה לביקורות מצויינות, בניהן מהמגזין הצרפתי היוקרתי Citizen Jazz שהיטיב לתאר את הפרויקט כשכתב "ההנאה של הנגנים ניכרת, המוזיקה הזו מלאה בהפתעות, עדינות ודקויות, תוך שהיא נותרת פשוטה להפליא".
- 3.12 | 19:30
Shanir Ezra Blumenkranz (ארה"ב)
מהאיסט וילג' לירושלים: ג'אז-רוק יהודי עם השפעות מרוקאיות. הרכב של ארבעה נגנים מופלאים, שמעניקים לסגנון היהודי-רדיקלי של זורן גוון מרוקאי שבטי, קצבי ואינטנסיבי - כזה שגם אוהבי ג'אז וגם אוהבי רוק עשויים לרחף בו. שניר, על גימברי (כלי מיתר דמוי בס ממרוקו), אייל מעוז ואראם בז'אקיאן הוירטואוזים על הגיטרות וקני גרוכובסקי עם התיפוף הקדמוני שלו יוצרים "מוזיקה יהודית טקסית של המאה ה-21", וכמיטב המסורת של זורן, מכופפים את הגבולות של ז'אנרים והגדרות.
- 3.12 | 20:00
מאיה דוניץ מנגנת אמהוי צגה
אמהוי צגה מרים גוברו הייתה אגדה ירושלמית חבויה בכנסייה האתיופית, עד שנחשפה לקהל הישראלי הרחב בשנת 2013 הודות לדוניץ ולעונת התרבות בירושלים, שיזמו הוצאה של ספר תווים ראשון הכולל יצירות שנפרסות על פני 90 שנות עשייה של הנזירה, לצד סיפור חייה הפתלתל והמרתק. בשנתיים האחרונות הופיעה דוניץ ברחבי העולם עם רסיטלים של המוזיקה המופלאה של אמהוי צגה - יצירות שנעות על הציר שבין מוזיקה מערבית קלאסית למוזיקה אתיופית - וכעת היא תביא מן הקסם הזה לפסטיבל הג'אז בירושלים, ותארח את הגיטריסט עוזי פיינרמן והזמרת היווט מקונן. מאיה דוניץ היא פסנתרנית, מלחינה, זמרת, מנצחת מקהלות ואמנית סאונד ישראלית המקליטה ומופיעה בישראל ובחו"ל במנעד רחב של סגנונות מוזיקליים.
- 3.12 | 20:30
Duchess (ארה"ב)
טריו הג'אז הווקאלי הניו-יורקי, במופע גלריה אינטימי, בליווי באס ופסנתר. איימי סרוויני, הילארי גארדנר ומליסה סטיליאנו, שלוש זמרות וירטואוזיות בעלות קול נדיר מגישות את הסווינג והג'אז של שנות השלושים בארה"ב בעיבוד עכשווי מקורי, עם המון קסם נונשלנטי והומור.
- 3.12 | 21:30
LAYERZ in the PLAYGROUND
Layerz ה-Layerz מארחים את קולקטיב המחול-מוזיקה Playground להופעה ב-360 מעלות במוזיאון להקת הפוסט רוק Layerz צמחה מתוך סצינת הג'אז הישראלית, והיא שואבת את ההשראה שלה ממגוון עולמות ההיפ הופ, אלקטרוניקה, ג'אז מודרני ואימפרסיוניזם. נגני ההרכב שיתפו פעולה עם מנעד רחב של מוזיקאים בהם מרינה מקסמילאין בלומין, סקאזי, אבישי כהן ורבים אחרים, תוך שהם חוצים את הקווים בין עולמות מנוגדים לכאורה
- 3.12 | 21:45אודיטוריום
Carib: David Sanchez (ארה"ב)
קאריביים, אפריקה, ג'אז: דיוויד סאנצ'ז חוזר לישראל. הסקסופוניסט זוכה הגראמי דיוויד סאנצ'ז מגיע לישראל עם פרויקט חדש שאורג יחד את הצבעים והטקסטורות של הקאריביים, המקצבים של אפריקה והנשמה של הג'אז. במרכז המחקר המוזיקלי של סאנצ'ז עומדים הצלילים של האיטי, קאריקו (אי בגרנדינים) ופוארטו ריקו (בה נולד וגדל) - אל מולם הוא מציב את מקצבי התופים המערב אפריקאים של יובה (Yuba), קאלינדה (Kalinda) וסיקה (Sica), ובוחן את קשר הדם ביניהם מבעד לעיניים של ג'אזיסט מודרני. סאנצ'ז מסביר: "תמיד ידעתי שיש קשר בין המסורות המוזיקליות האלה למוזיקה ששמעתי בילדות שלי בפוארטו ריקו, ועדיין
- שני מועדים למופע זה
Plaistow (שוייץ)
Plaistow טריו פוסט-ג'אז מינימליסטי (ג'נבה) המוזיקה של פלייסטו היא כור היתוך של עולמות מוזיקליים שונים ולא צפויים, המוגשת על מצע מינימליסטי ומדוייק של גרוב בועט ואקוסטי. תהליך היצירה והכתיבה של ההרכב מכיל עבודה עם כלים אלקטרוניים, ממכונות תופים ועד סמפלרים, כאשר אט אט מחליפים הכלים האקוסטיים את אלה האלקטרוניים ויוצרים שפה שבה האנושי מנהל דיאלוג עם המכונה
- 4.12 | 12:00
Beats & Pieces: טריו מתן צ'פניצקי
Beats and Pieces פרוייקט טריו בס-תופים-סקסופון חדש של הסקסופוניסט מתן צ'פניצקי עם רן לוי (בס) ואדם כהן (תופים), מושפע מהפשטות המינימליסטית וחלוקת התפקידים הברורה של הרוק הבריטי מחד, ומהקצב והחיות של המוזיקה המערב אפריקאית מאידך. על אלו נשזרות השפעות של רדיוהד, החצוצרן אבישי כהן, ההרכב ימן בלוז ועומר
- 4.12 | 12:00אודיטוריום
שלושת הכהנים
משפחת הנשפנים בגיחה משותפת לישראל. אורחים: יונתן אבישי וברק מורי משפחת הג'אז הישראלית שכבשה את הבמות החשובות בעולם חוזרת לישראל להופעה אחת בלבד. הפעם יגיעו שלושת הכהנים - ענת, יובל ואבישי - למופע אנפלאגד המוקדש לאלבומם האחרון Tightrope שהושק ב-2013 והתקבל בפירגון רב מצד מבקרי המוסיקה בעולם. כשם האלבום, הנגינה של שלושת הנשפנים המצויינים היא הליכה ספונטנית ורוויית סיכונים על חבל דק, תוך שמירה על שיווי משקל מלודי עדין בין שלושה קולות, בין האזנה לבין נגינה, ובין השתלבות לבין
- 4.12 | 13:00
שלישיית עופר גנור
עופר גנור למד הקליט וניגן עם אמני ג'אז מיתיים דוגמת הרבי הנקוק, רון קרטר, ג'יימס מודי ואחרים. ההרכב החדש שלו - גיטרה, אורגן ותופים - הרכב שהיה נפוץ בשנות ה-50 וה-60 במועדונים הקטנים של ארה"ב, מביא ג'אז מלודי ומלא נשמה עם השפעות מבלוז ובי בופ. "הייחוד של גנור נובע מהשילוב שבין שליטה עילאית בגיטרה כמו גם ידע מקיף בשלל ביטויי הג'אז. אל אלו הוא מביא רגישות אמנותית שמאפשרים לו ליצור מוזיקה ברמה הגבוהה ביותר" (רון קרטר). גנור (גיטרה), יונתן ריקליס (אורגן) וליעד אלון (תופים) יגישו ברפרטואר שלהם קטעים מקוריים לצד קטעי ג'אז קלאסיים.
- 4.12 | 13:00
David Sanchez Quintet (ארה"ב)
דיוויד סאנצ'ז, שניגן עם דיזי ג׳לספי (!), הרחיב את גבולות הג'אז המסורתי עם צלילים ומסורות לטיניות ואפרו-קאריביות. מבקר הג'אז הידוע הווארד רייך זיהה את הכישרון של סאנצ'ז כבר בצעירותו, כשכתב ש"מבחינה טכנית, טונלית ויצירתית, יש לו הכל. הסאונד שלו הוא לא פחות מקטיפה, הצליל מדוייק, הנגינה המאוד מהירה שלו מרהיבה". סאנצ'ז חדר לתודעה ב-1995 עם אלבומו הראשון The Departure שגרף ביקורות נלהבות מקיר לקיר. אלבומיו הבאים התמודדו על פרס הגראמי, ולאחר שלוש התמודדויות, ב-2004, הוא זכה בפרס הנכסף עם אלבומו Coral. הוא יגיע לפסטיבל הג'אז בירושלים עם הרכב של ארבעה נגנים הכולל את אד סיימון (פסנתר), אי.ג'יי. סטריקלנד (תופים), ראסל הול (בס), יאן לי אפונטה (כלי הקשה).
- 4.12 | 14:15אודיטוריום
Duchess (ארה"ב)
טריו הג'אז הווקאלי הניו יורקי במופע אודיטוריום מיוחד, בליווי רביעיית נגנים ישראלית. איימי סרוויני, הילארי גארדנר ומליסה סטיליאנו, שלוש זמרות וירטואוזיות בעלות קול נדיר מגישות את הסווינג והג'אז של שנות השלושים בארה"ב בעבוד עכשווי מקורי. מופע בעל קסם נונשלנטי, מלא הומור והרמוניות מחודשות לרפרטואר הקלאסי של האחיות בוסוול האגדתיות מניו אורלינס, האחיות אנדרוז, פגי לי, ג'וני מרסר, גרשווין ועוד רבים וטובים.
- 4.12 | 14:30
שורו׳לה: אנסמבל השורו הישראלי
השורו הברזילאי (Choro) המסורתי, שקדם לסמבה ולבוסה נובה, מהווה נקודת מפגש בין מלודיות קלאסיות וירטואוזיות לבין מקצבים אפרו-ברזילאים. בשנים האחרונות הפופולריות של השורו תפסה תאוצה וכיום הסגנון שוטף את הרחובות והמועדונים בברזיל, ולאט לאט עושה את דרכו גם לישראל. ההרכב הייחודי שורול׳ה, שבמסגרתו משתפים פעולה מוזיקאים ישראלים וברזילאים, מביא את מוזיקת השורו של ריו דה ז׳ניירו. הסאונד המיוחד שלהם הוא שילוב של השורו המסורתי עם ג׳אז, השפעות אתניות ומוזיקה ישראלית. המוזיקאים בהרכב מנגנים בכלים ייחודיים דוגמת פנדיירו (תוף מרים ברזילאי), סצ'י (כלי מיתר בעל שבעה מיתרים), וקווקיניו (כלי מיתר בעל ארבעה מיתרים). ההרכב שמופיע
Warning: key_exists() expects parameter 2 to be array, bool given in /home/customer/www/2015.jerusalemjazzfestival.org.il/public_html/wp-content/themes/schwan/front_and_back/general.php on line 311
